Jogurtowe lody na patyku z musem i truskawkami – słodko, naturalnie dla dużych i małych łasuchów

Jogurtowe lody domowe to naturalnie słodkie i doskonale prezentujące się łakocie, kryjące w sobie soczyste kawałki truskawek. Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i orzeźwiające z pewnością posmakują najmłodszym łasuchom oraz podbiją zmysły dorosłych, lubiących słodkie, naturalne przekąski.

 

 

 

Składniki

200 g jogurtu greckiego

2 łyżki miodu

100 g musu Red Bee Holle (jabłko – truskawka)

15 borówek

Jogurt grecki i miód mieszamy dokładnie wstawiamy do lodówki na 15 minut do schodzenia. W tym czasie do przygotowanych foremek wkładamy borówki. Aby uzyskać dwukolorowe lody schłodzony jogurt i mus delikatnie, naprzemiennie wlewamy do foremek – raz mus, raz jogurt.  Przygotowane w foremkach lody wstawiamy do zamrażalnika na ok 5 – 6 godzin.

Porada: Przed podaniem lody można umieścić na chwile w kubku z ciepłą wodą, dzięki temu łatwiej będzie ściągnąć z nich foremki.

Smacznego!

Więcej o zdrowej diecie maluchów na holle.pl

Nikt jeszcze nie skomentował

Pozostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

I.D. MEDIA AGENCJA WYDAWNICZO-PROMOCYJNA

info@idmedia.pl
tel. +48 609 225 829


redakcja@ikmag.pl

 

Magazyn kobiet spełnionych,

Śledź na: