Posiłki z dostawą – wyborny pomysł na biznes

W ostatnich latach zaobserwować można wzrost popularności firm świadczących nową jakość usług gastronomicznych – dania z dowozem do biura, czy domu. Jak w gąszczu wyrastających niczym grzyby po deszczu przedsiębiorstw z tej branży rozpoznać jednak to, które faktycznie ma na celu dobro klienta?

 

Mimo wzrostu popularności wydawnictw, programów telewizyjnych oraz blogów kulinarnych, nie każdy z nas ma smykałkę do gotowania. Dla wielu osób, zwłaszcza tych, które właśnie rozpoczynają samodzielne życie, przygotowanie najprostszej potrawy stanowi nie lada wyzwanie. Inną kwestią pozostaje brak czasu, na który skarży się niemal każda aktywna zawodowo osoba i który uniemożliwia przygotowanie czaso- i pracochłonnych posiłków po całym dniu wypełnionym licznymi obowiązkami. Nic dziwnego zatem, że w tę lukę kilka dobrych lat temu wpasowały się firmy cateringowe, oferujące posiłki z dostawą pod wskazany w zamówieniu adres. Z czasem biznes ten ewoluował i dziś wystarczy zaledwie smartfon i kilka ruchów kciukiem, by załatwić całą sprawę związaną z dostawą posiłku – od wyboru menu, po płatność.

Mimo postępu, jedna kwestia pozostała problematyczna: jak wśród wielu firm oferujących te usługi odnaleźć taką, której w 100% można zaufać? Na pozór sprawa jest prosta: wystarczy wybrać usługodawcę, który gwarantuje pyszne dania trafiające w nasz kulinarny gust, będące jednocześnie w niewygórowanej cenie. W praktyce okazuje się jednak, że warto zwrócić uwagę również na inne kwestie:

– Preferencje kulinarne są dla klientów firm zajmujących się dostawą posiłków priorytetowe. Choć na polskim rynku dominują firmy oferujące tradycyjne polskie dania, osoby pragnące zaznać odmiany, znaleźć mogą przedsiębiorstwa serwujące potrawy z całego świata, np. uwielbianą przez Polaków kuchnię orientalną. Ważne jednak, by posiłki przygotowywane były krótko przed podaniem, z produktów najwyższej jakości. Nie bez znaczenia jest również punktualność, z jaką powinien być dostarczony lunch – wiedzą o tym zwłaszcza pracownicy korporacji i urzędów, w których są stałe, z góry narzucone przerwy obiadowe, a ich naruszenie byłoby poważnym zlekceważeniem obowiązków. – mówi Anna Matuszewska, technolog żywności.

Rzetelne firmy zajmujące się dostawą posiłków rozpoznać można również po tym, jak zabiegają o klienta. W tej materii wzorem do naśladowania może być sieć restauracji Amrit Oriental Food i Amrit Express.

– Uważamy, że kwestia dostawy posiłków to jeden priorytetów obserwowanych współcześnie w gastronomii. – mówi Justyna Sypka, właścicielka Amrit Oriental Food i Amrit Express. – Stąd, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, pragniemy się doskonalić i zwiększać jakość usług związanych z dowozem dań. Korespondując z powyższym, zaplanowaliśmy  szereg promocji dotyczących właśnie dostawy posiłków, aby sprawić naszym klientom pyszną niespodziankę.  Przykład? Jedna dodatkowa kanapka gratis przy zamówieniu na minimum dwie, cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród klientów. – mówi Justyna Sypka z Amrit Oriental Food i Amrit Express.

Wszystko wskazuje na to, że gorący trend współczesnej gastronomii – dostawa posiłków wprost do klienta – będzie ewoluować, dając szansę na rozwój najlepszym przedsiębiorcom. Dlatego warto już dziś postawić na tych, którzy są bezkonkurencyjni w swym fachu!

Więcej na www.amrit.pl 

Nikt jeszcze nie skomentował

Pozostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

I.D. MEDIA AGENCJA WYDAWNICZO-PROMOCYJNA

info@idmedia.pl
tel. +48 609 225 829


redakcja@ikmag.pl

 

Magazyn kobiet spełnionych,

Śledź na: